Taustatietoa

 
Valmistan tuotteet kangaspuissa kutomalla. Tuotantomenetelmä on täysin käsityötä alkaen loimen luomisesta luomapuissa. Loimen saaminen kudontakuntoon vaatii vielä käärimisen, niisimisen, pirtaanpistelyn ja alkusolmujen tekemisen. Lopuksi kangaspuiden alla tehdään sidonta, jonka mukaan kankaan sidos muodostuu. Se on minun töissäni aika usein toimikasta, mutta se voi olla myös palttinaa tai kuvikasta vain pari sidosta mainitakseni.

Yritykselläni on käytössä neljät kangaspuut. Yksissä puissa on käytössä heittoluha. Puiden kudontaleveydet ovat 140, 120, 100 ja 80 cm. Loimien luomisen teen myös yrityksen omissa tiloissa.

Villaisissa kudontatöissä käytän pääasiassa Pirtin Kehräämön valmistamia lankoja. Myös huovutettu Leijonantassu pyllynalunen on tehty Pirtin huovutusvillasta. Villasaalien ja hartiahuivien karstauksen teetän alihankintatyönä. Näitä tuotteita on myytävänä myös karstaamattomana.

Pellavakudonnaisten loimilankana käytän pellava/puuvillaa tai puuvillaa. Koivu-kaitaliinat on kudottu pellavaloimeen. Pellavalangat ostan Lina Pellavasta Parikkalasta, Varpa Loomsista Elimäeltä tai Tekstiiliteollisuudelta Porvoosta. Joissakin tuotteissa voi kuteena olla myös ulkomailta ostettua pellavaa.

© Ruokovilla 2006   ·   Kuvat: Airi Ruokonen   ·   webdesign: Mustepullo Graphics